Rund reflexväska

Att synas i mörkret är lika viktigt ute på landet som inne i stadens trafik. Sy dig en väska som syns på långt håll, den är både snygg och smart.

Materialet

Plocka fram det material som du skall använda. Vår dragkedja är 25 cm lång, så då klipper vi till en bit som är 27 cm på bredden och omkretsen får bli hela bredden på reflexväven, alltså 50 cm.

Sy fast dragkedjan

Med hjälp av tygklämmor så håller du ihop dragkedjan rät mot rät först mot ena kanten och syr fast den. Gör likadant med dragkedjans andra sida.

Klipp

Räkna ut vilket mått dina gavlar skall ha så här: Mät hur stor omkretsen är på väskdelen med dragkedjan genom att lägga den plant, dubbelt och ta det måttet x 2 (vårt mått här var 49 cm). Dela sedan detta mått med pi (3,14) och du får fram ett tal som anger diametern på gavlarna (vårt mått på gavlarna blev 15,6 cm).

Sy fast gavlarna

Nåla eller kläm ihop gavlarna på var sin sida om väskan. Sy ihop räta mot räta.

Väskrem

Mät och klipp till en bit väskband på ca 140 cm. Du kan pressa fast ett dekorationsband med reflextråd i, på bandet. Lägg emellan vliesofixband. Du kan även sy fast dekorationsbandet mot väskbandet. Sy fast väskbandet med ett 3 cm inlägg, så som bilden visar. För på två justerspännen på bandet, låt ca 40 cm vara dubbelt.

Andra gavel

Sy fast en liten bit dubbelt band på andra gaveln, så som bilden visar. Lägg in det ena justerspännet i vikningen innan du syr fast bandet enligt bilden.


Trustpilot