Matlådeväska av vaxduk

Att göra sig en väska till matlådan som får åka med fram och tillbaka till jobbet är ingen dum idé. Att göra den i ett vaxdukstyg är en helt lysande idé, då den blir tålig både för vatten och smuts, bara att torka av om det blir kladd och matrester. Du kan även göra den exakt i den storlek du behöver, mät din låda och anpassa storleken på väskan efter dessa mått.

Klipp till delar

Med utgångspunkt från mallen, så klipper du till en lång bit (sida/botten/sida) och två gavelbitar (bottens bredd och sidornas höjd). Lägg till 3 cm på den långa bitens kortsidor och på gavlarnas övre kanter, för invikt fåll.

Fålla

Vik in fållarna, håll eventuellt fast dem med klämmor. Sy sömmar, så som bilden visar.

Handtag

Klipp av polyesterband, 2 st, så långa som du vill ha dina handtag. Kläm fast dem där de skall vara och sy fast dem som bilden visar. Vi valde 30 mm breda polyesterband.

Kanter

Klipp till remsor av vaxduk, ca 15-20 mm breda. Vik remsan på mitten. Sätt nu fast den över de råa kanterna på den stora biten och gavlarna. Se på mallen hur du sätter ihop den långa mittdelen med gavlarna. Sy fast remsorna med en söm som precis följer remsornas kant. Sy fram till hörnen, uppifrån och över gavel. Böj till väskan så som den skall stå, limma fast remsorna här så att de täcker hörnen.


Trustpilot