Målad och broderad tavla

Att göra egna julklappar till de man tycker om är både roligt och ofta ekonomiskt. Det värmer också otroligt i hjärtat att se mormor eller farmor få något som barnbarnet gjort alldeles själv! I detta lilla projekt får du både måla och brodera, en jättefin kombination, tycker vi!

Materialet

Plocka fram ditt material för detta projekt. Du behöver lite bomullstyg, tygfärg, lite garn och gärna en broderibåge som du i slutändan använder som inramning.

Markera

Med en markeringspenna markerar du på ett ungefär hur stor yta du skall täcka in med färg.

Måla grönt

Blanda några droppar blått och gult, späd med lite vatten. Fukta ditt tyg och lägg sedan på färg med pensel eller svamp, vilket du tycker blir bäst.

Blå himmel

Fortsätt med att måla en himmel med färgen cyan.

Lila

Blanda i lite rött i det blå och måla sedan den lila färgen i mitten på din runda tavla.

Mörka kanter

Om du vill ha ett lite mer vintrigt utseende kan du mörka ner kanterna med en färgblandning av cyan och lite, lite svart. Låt din målning torka ordentligt. Fixera i ugn 150 grader i 8 minuter. Stryk så att ditt tyg blir ordentligt slätt.

Brodera

Nu är det dags att brodera. Du kan använda en punch Needle eller vanlig nål. Du hittar en vägledning på hur du använder en Punch Needle under Tips och tekniker. Vi valde att göra svarta träd med ett helt broderigarn DMC. Vi trädde det i den grövsta nålen som är med i förpackningen.

Stjärnor

Vi gjorde vita stjärnor av vitt broderigarn (3 trådar) och broderade med en vanlig nål.

Baksidan

När du är helt klar viker du in tyget mot baksidan och täcker den med en bit kartong som du skurit till.


Trustpilot