Makramé i trekant

Av makramé och en metallform kan man göra en modern, vacker och geometrisk vepa till hemmet. Här har vi använt makramégarn, men du kan använda lite tjockare garn lika väl.

Mät upp garn

Om du inte vill ha din metallform vit, kan du spraymåla den. Vi valde en guldfärg. Vi valde att göra denna trekant med åtta trådar, men du väljer själv vilket utseende du vill ha på din vepa. Vi använde sex gula och två gråa trådar, avklippta på 2 meters längder.

Första knutarna

Börja med att vika alla trådarna på mitten. Knyt fast alla trådarna som bilden visar med knuten som heter lärkhuvud. Här hittar du beskrivning på hur du gör denna knut.

Dubbla halvslag

Börja med den översta tråden och gör ett så kallat dubbelt halvslag runt trekantens högra sida. Titta på bilden hur du skall lägga tråden för att det ska bli ett dubbelt halvslag. Spänn trådarna ordentligt.

Vänd ner

För varje halvslag du gör, så vänder du ner trådens ände, så att den hamnar ner bakom.

Avslutning

Vänd nu din trekant, så att du jobbar med framsidan ner mot din arbetsyta. Gör nu återigen dubbla halvslag åt det håll som bilden visar. Dra ordentligt i trådarnas ändar, så att de faller nedåt så fint som möjligt. Om du vill så kan du nu tvinna upp makramésnöret. Detta ger en något yvigare ”frans”.


Trustpilot