Magväskor i olika material

Denna praktiska väska har blivit ”het” igen, sist vi hade dessa var väl på 80-talet?! Den kallas för ”fanny-pack”, ”bumbag” och ”beltbag”, ja kärt barn har flera namn. Här har vi gjort en modell i tre olika material; Konstläder, Snap Pap och en i reflextyg. Variera utseendet och dekorationer, så att de passar till alla dina ”outfits”.

Klipp ut delarna

Klipp ut delarna efter mallen, alla tre bitarna mot vikt kant. Det ingår ca 7 mm sömsmån i alla delarna.

Dragkedja

Sy fast en dragkedja på 30 cm, längst inspårningen på fram-stycket.

Jack

Klipp små jack i tyget och dragkedja, ner till sömmen.

Polyesterband

Förbered dina remmar genom att i en ca 20 cm lång bit band trä i den ena delen av bandlåset och sy ner en söm, så att det fastnar. Den andra delen av bandlåset trär du i en ca 80 cm lång bit och vänder tillbaka.

Ihopsättning

Lägg ett band i var kortände av framstycket, in mot mitten,  och sy ihop fram och bakstyckets kortsidor. Sy sedan ihop framstycket med bakstycket längst den böjda nedre kanten. Du får sträcka lite i bakstycket. Efteråt jackar du sömsmånen, som bilden visar.

Ficklocket

Sy fast dragkedjans andra del i ficklocket. Se till att det blir centrerat.

Övre kanten

Sy nu ihop den övre kanten på bakstycket mot framstyckets yttre kanter och ficklocket. Detta är lite svårt och man får göra det i tre omgångar. Se på bilden hur vi nålat innan. Vräng väskan försiktigt och pressa eventuellt lite på sömmarna.


Trustpilot