Kudde i höstfärger

Med en så kallad Punsch Needle broderar du snabbare och på ett enkelt sätt. Denna kudde har vi gjort i höstiga kulörer, garnen heter Moshi och Alpacka Solo, men du kan givetvis använda andra garn. Väv, nål och garn måste ”passa” varandra. Väven (tyget) skall hålla garnet fast när det löper upp och ner genom samma hål, nålen måste gå smidigt igenom väven och garnet bör löpa fint genom nålen och fastna i väven när det löper upp och ner genom samma hål. Denna kombination som vi har prövat fram här fungerar fint.

Rita mönster

Prova ut din kombination av väv/garn/nål. Rita upp ditt mönster på en väv/ett tyg. Använd en markeringspenna, som är vattenlöslig. Vi gjorde ett trädringsmönster över en yta på 40 x 40 cm. Rita gärna ditt mönster på båda sidorna av tyget.

Puncha

Trä i ett garn i nålen, följ beskrivningen i förpackningen. Ställ in vilken längd du vill ha på dina öglor. Spänn upp din väv i en broderibåge. Börja ”puncha”, starta med konturen av ett fält och jobba dig fram och tillbaka. Tänk på att alltid ha nålens öga vänt ifrån det hållet du syr. 

Baksidan

Så här ser ditt arbete ut på baksidan. Längden på öglorna kan ändras med spännskruven på nålen. Vi valde att göra vårt mönster från båda håll, för att få variation i ytorna. Så här byter du garn: Tryck ner nålen till baksidan, dra upp garnet ur nålen så det bildas en ögla. Klipp av öglan, dra ur garnet ur ögat på nålen och dra sedan bort nålen. Klipp av tråden i öglornas längd.

Mittdelen

Vi fyllde mittdelen med ett senapsgult garn, efter vi gjort de blå ränderna. Sedan vände vi på väven och spände broderi-bågen igen. Efter detta fyllde vi mellanrummet med ett rostrött garn. När du fyllt ditt mönster helt ut, så kan du sy ett kuddfodral av det, genom att sy ihop det med ett 40 x 40 cm stor bit av samma tyg du jobbat på innan. Stoppa i en innerkudde och sy igen öppningen för hand.


Trustpilot