Korgar i filt

Av vår lite tjockare filt kan du skapa många fina saker till hemmet, som förvaring, dekorationer, underlägg och mycket mer. Här har vi gjort små förvaringskorgar, som du kan använda till många olika saker.

Nedladdningar

Mallen

Skriv ut mallen och klipp ut den. Vill du variera storleken på korgarna, så kan du skriva ut den i olika storlekar. Vill du göra större korgar, får du skarva ihop flera ark tjock filt. Detta görs snyggast genom att sy ihop med stora korsstygn. Rita av mallen på filten med en markeringspenna.

Klipp

Klipp ut efter dina markeringslinjer. Se till att dina kanter blir jämna och fina. Du kan även använda skärbladskniv och stållinjal på de raka kanterna.

Färga in

Om du inte vill ha filtkorg i någon av de färger vi har den tjocka filten i, kan du färga in den med färgen Textil Silk. Blanda färgen med vatten i en sprayflaska, spraya på filten, det gör inget om det blir en lite ojämn yta och prickar, det ger liv till ytan. Använd gärna mer än en kulör. Låt torka in ordentligt. Eftersom filten är av ett syntetiskt material, kan du inte värmehärda denna färgen, vilket gör att den inte tål fukt.

Öljetter

Gör hål vid markeringarna på mallen, använd en håltång. Om du vill ha ett lite finare utseende på din korg, så sätter du fast öljetter runt hålen. Använd ett litet städ och en hammare, monteringshänvisningarna hittar du på förpackningen.

Knyt ihop

Knyt ihop din korg med någon typ av snöre eller rep. Du kan använda större öljetter och ett grövre rep eller varför inte en läderrem? Nu är din korg klar att användas, ett snabbt och snyggt resultat, eller hur?!


Trustpilot