Grytvante i jeanstyg

Så praktisk och snygg, gör denna grytvante till dig själv eller varför inte till någon du tycker om kan få den i julklapp?

Klipp till

Klipp till två bitar a´30 x 40 cm i jeanstyg, grillfoder och bomullstyg. Lägg i två högar, bomullstyget underst, grillfodret i mitten och överst jeanstyget. Rita en linje tvärs över, diagonalt, med en skräddarpenna. Sätt nålar över denna linje, så att alla lager ligger stilla.

Rutmönster

Sy första sömmen tvärs över tyghögen i strecket. Nu skall du sy sömmar med 3-4 cm mellanrum. Använd dig av mätverktyget på din symaskin. Nåla så att tyghögen håller sig på plats. Fyll hela ytan med sömmar med jämnt avstånd. Rita en ny linje, diagonalt över sömmarna, se till att det blir räta vinklar där sömmarna möts. Fyll hela ytan med sömmar, så att du får ett rutmönster. Gör nu likadant med den andra tyghögen.

Skinnband

Sätt fast ett vliesofixband med hjälp av värme på ett skinnband. Dra bort skyddspappret och vik skinnbandet runt de quiltade tygbitarnas kortare kanter.  Vill du ha en liten skinnbandsögla, placerar du den där du vill ha den. Fixera bandet på kanten med strykjärnet. Sy eventuellt en dekorsöm vid bandets kant.

Klipp ut vantar

Nåla fast en utskriven mall mot det quiltade tyget, den raka kanten mot skinnbandet. Klipp till två vantar, tänk på att vända mönsterdelen innan du klipper ut den andra delen. Nåla ihop de två delarna med jeanstyget liggande mot varandra, sy ihop med ca 1 cm sömsmån. Vänd rätt vanten och nu är vanten klar.


Trustpilot