Glasögonfodral av Plastic Canvas

Kombinationen av en väv i plast och snöre i satin är ju perfekt! Resultatet blir en vacker yta, som du kan skapa många olika objekt av. Här har vi gjort ett glasögonfodral och ett bokmärke, men du kan också göra små väskor, askar eller fodral. Här visar vi grundtekniken på hur du broderar på en plastic canvas.

Börja brodera

Bestäm ditt mönster. Vi gjorde kvadrater på diagonalen. Du kan göra dessa i önskad storlek, tänk på att ha ojämnt antal stygn i varje kvadrat. Vi valde att bränna/smälta spetsen med hjälp av en tändsticka och sedan platta till spetsen. På så sätt behöver du inte trycka igenom en nål genom plastväven, den kan gå sönder om du inte är försiktig. Du kan även använda en smal pärlnål. Gör långstygn som bilden visar, se till att snöret lägger sig jämnt och fint och att varje stygn är lagom sträckt.

Fäst tråden

Vänd tillbaka tråden och fäst den på undersidan. Här kan du använda en stoppnål.

Mönster

Vi gjorde ett mönster med guld och silverkvadrater, broderade åt olika håll. Längst upp gjorde vi en rak kant över tre rutor i väven.

Klipp ut

När du är klar med dina två sidor är det dags att klippa till väven. Klipp ut dina broderier med en rutas marginal runt om.

Sy ihop

Lägg samman dina två delar till glasögonfodralet. Sy nu stygn över och runt båda kanterna i de yttersta rutorna som du sparat runt om. Du syr ihop tre kanter och låter överkanten vara öppen. Här kan du ”kasta” små stygn runt yttersta rutan på varje kant. Bokmärket gör du på samma sätt, fast utan öppningen i toppen.


Trustpilot