Fint broderi med DMC broderigarn

Att brodera med DMC Moulinégarn är en riktigt roligt, kvalitén känns fantastisk. Här visar vi hur du kan brodera med hjälp av en så kallad ”Punch Needle”, vilket gör att ditt arbete går snabbare och smidigare.

Mönster

Spänn upp en väv/tyg i en broderibåge. Rita ditt mönster med en mönsterpenna. Dessa streck försvinner lätt med vatten, när du är klar.

Brodera med Punch Needle

Välj vilken nål du skall använda, det ligger med tre stycken i förpackningen. Vi använde hela garnet, vi delade inte upp det och vi använde den grövsta nålen i förpackningen. Garnet skall löpa fritt i nålen, men fastna i hålet när man trycker det igenom väven. Trä i garnet i nålen, följ anvisningarna på förpackningen. Börja brodera. Tryck igenom nålen på linjen och sedan drar du upp nålen. Nu har garnet fastnat fram och tillbaka i samma hål. Tryck nu in nålen i väven på den andra linjen och dra upp. Låt aldrig nålspetsen släppa kontakten med ytan. Se till att nålsögat är på baksidan, vänt från riktningen du broderar i.

Byt färg

När du skall byta färg gör du på följande sätt:
Trä igenom nålen till baksidan.
Dra lite i garnet, så att det sticker upp en bit ur nålen.
Klipp av garnet.
Dra ur garnet ur nålens öga.
Dra ur nålen uppåt ur väven och byt garn i nålen.

När du skall fortsätta med en annan färg, kant i kant med den första, så tänk på att inte sticka ner nålen, så den drar med sig den första färgen, det är bättre att det blir ett litet mellanrum mellan färgerna. När du fyllt broderbågen, så flyttar du över ditt broderi till en vägg-ram, eller så låter du den sitta kvar och använder broderibågen som ram.


Trustpilot