Världsklocka

Tillverka en fin världsklocka av Mdf och insticksverk.

Såga

Såga av en bit av Mdf-skivan, här:40x15 cm. OBS! Insticksverken kommer att sticka ut på baksidan, vill du gömma dessa helt limmar du först ihop två skivor mot varandra för att få en tjockare skiva. Såga sedan efter att limmet torkat helt.
Markera ut vart mittenklockan skall sitta och sedan de övriga två på samma avstånd till den mittersta. (Beräkna placeringen så att även text får plats under urtavlan.) Markera med en mittenprick för att sedan såga ut hålen med hål-såg. Vi har använt insticksverk 7710, till att borra hål fungerar en hål-såg med mått 60-63 mm.

Måla

Prova så att insticksverkan passar in i hålen och måla sedan i en fin färg. Vi har blandat till en grå nyans av svart och vit färg.

Text

Texta med penna, stämplar, eller skriv ut text med Silhouette Cameo och fäst under respektive klocka, du kan också skriva text på ett transferark och lacka fast, eller skriva ut text på ett vanligt papper och använda decoupageteknik. Sätt i batterier, ställ klockorna på rätt tid och montera dem i skivan. Har du limmat samman till en tjock skiva kan klockan stå som bordsklocka, till väggklocka fäster du tavelöglor eller ett snöre på baksidan, eller två skruvöglor i ovankant.


Trustpilot