Brickbord till trädgården

Med ett fällbart underrede blir din favoritbricka till ett fint litet bord som lätt kan fällas ihop och ställas åt sidan när det inte behövs. Modellen, bilderna och idéen är lånade ur boken ”Snickra & Bygg” av Anna och Anders Jeppsson, där du hittar en mer utförlig beskrivning om hur du sätter ihop detta brickbord.

Tillsågning

Ställ in geringsågen på 25 graders vinkel och såga de fyra benen A. Såga till 1 st list 305 mm (B), 1 st 258 mm (C) och sist 2 st 400 mm (D). Lister B, C och D sågas i 90 graders vinkel. Vi använde en list som har måttet 21x43 mm och det går åt totalt 5,5 meter list.

Montering

Borra hål för maskinskruvarna i de fyra benen, använd 4,5 mm borr. Mät noga, borra för träplugg 8 mm, i benen A och i staget B. Limma ihop dem med träpluggen. Sätt i press och låt limmet torka. Gör på samma sätt med två A och C. Limma och skruva på de båda D på benparen.

Ytbehandla

Spackla över skruvhuvuden och eventuella skador. Slipa väl. Måla med två tunna lager färg. Sätt ihop benparen och montera maskinskruvarna. En bricka ska sitta mellan benen i var sida. Spika fast sadelgjorden på undersidan av den ena D med nubb. Ställ brickbordet upp och ner med rätt vinkel mellan benen och fäst sadelgjordens andra ända på samma sätt i den andra D.


Trustpilot