Kamerarem i läder

Här kommer en otroligt snygg idé från Elin Kero, en av alla våra kreativa kunder. På hennes blogg ”nevnarien.se” hittar du mycket spännande. Vi tackar Elin för att vi fick låna hennes beskrivning och bilder!

Gör så här

Elin valde remmar som var 10 och 15 mm breda. Du kan även använda en 25 mm bred rem för ett annat uttryck. Mät hur lång du vill ha din färdiga rem. Mät hur långt du vill att remmarna skall gå tillbaka genom karbinhakarna och lägg till denna längd innan du klipper av längden på din rem. Markera med en märkpenna vart remmarna skall vikas och vart skruvnitarna skall sitta.

Gör så här

Gör hål med håltången vid dina markeringar.

Gör så här

Stick igenom remmarna genom karbinhakens ögla. Ta fram skruvnitarna, som består av två delar och stick in från varsitt håll genom hålen och skruva fast. Elin gillar dessa, för att de känns väldigt hållbara och dessutom går de att anpassa något efter tjockleken på läderbanden. Gör samma sak med det andra bandet (om du nu inte valt att bara ha ett).

Gör så här

Elin valde att lägga på en liten extra läderdetalj på remmen, som jag limmade på med superlim - både för att hon tyckte att det var snyggt och för att det hjälpte till att hålla ihop de två remmarna.

Gör så här

För fästet i kameran har Elin tagit en bit av den 10 mm breda remmen. Gör hål med håltången, trä igenom biten genom kamerans fäste och lägg omlott, för att sedan skruva ihop med en skruvnit. Därefter trär du in ringlåset och… KLART!