Vallmo i kräppapper

Gör en hållbar blombukett som du kan njuta av länge! De skira blommorna gör sig lika bra på bröllop som till fest och dukning. Använd dessa mallar som en utgångspunkt och starta en kreativ resa genom blommornas underbara värld!

Nedladdningar

Material

Plocka fram kräppapper, blomstertråd, vaddkulor, mall, saxar, pennor och lim. Klipp ut de mall-delarna du vill använda. Klipp till blomblad, frökapsel och pistiller i valfria färger. Använd gärna taggsax till pistill-delen.

Limma

Limma fast en blomstertråd i en vaddkula. Tänj ut den ovala delen kräppapper i mitten och placera vaddkulan här i. Dra i pappret och tvinna det något precis under kulan runt tråden. Limma fast.

Måla

Måla ”frökapseln” med tuschpennor, så att den ser naturlig ut. Måla pistiller-delarna med lite mörkare färg. Klipp delen till fransar, så som bilden visar. Tvinna varje liten frans något och ”trassla till”.

Limma fast

Limma fast pistill-delen över skarven mellan kula och tråd. Använd smältlim med låg temperatur, så det torkar med en gång.

Blomblad

Klipp ut sex blomblad utifrån mallen. Du kan blanda de olika formerna eller bara använda en mall. Tänj ut blombladet på mitten. Tänj även ut den yttersta kanten på blombladets övre del. Skrynkla sedan ihop blombladet till en liten boll och släta sedan ut. Limma ihop nederdelen på bladet, så att det bildas ett litet skaft. Gör likadant med alla bladen.

Limma fast blomblad

Limma fast tre blomblad jämnt fördelade runt om pistillerna och en liten bit ner på tråden, använd smältlim.

Andra lagret blomblad

Limma därefter fast de tre sista bladen utanpå den första. Sätt dessa över skarvarna på bladen i första lagret.

Stjälk

Täck skarven mellan blomma och tråd med en liten bit grönt kräppapper. Använd smältlim och snurra/tvinna biten runt tråden.

Täck stjälken

Du kan täcka resten av tråden med smala remsor kräppapper eller använda floristtejp. Använd smältlim och snurra/tvinna biten runt tråden.