Skapa med stämplar

Här kommer en liten påminnelse om att du kan göra så mycket mer än kort med dina stämplar. Här visar vi hur du kan använda dem på tyg, glas och presentförpackningar.

Ljuslykta

Stämpla en textstämpel på ett tomt transferark, flera gånger. Använd en StazOn stämpeldyna. Klipp ut dina texter, lägg i ljummet vatten, ca 30 sekunder och glid på dem på en ljuslykta i glas. Torka bort all fukt. Fyll ljuslyktan runt.

Stämpla ett dekorationsband

Stämpla en bård på ett vitt bomullsband. Använd en Memento Luxe dyna, denna stämpelfärg kan fixeras med värme på textil.

Presentpåse

Med en cellofanpåse som grund fixar du snabbt till en presentpåse. Börja med att mäta upp cellofanpåsens sidor. Vi använde en påse som heter 9694-8658 och skar till två bitar papper a´ 100 x 200 mm. Sedan skar vi till en botten och la i påsen. Pappersbitarnas kanter smutsade ner lite med distress ink och stämplade lite text över kanterna här och där. Skär ut ett ”fönster”, så att man kan se vad som är i påsen. Pappersbitarna sattes fast med dubbelhäftande tejp på cellofanpåsen. Stämpla en lingonkrans på ett akvarellpapper, måla i stämpelmotivet med valfri färg, klipp ut och fäst med 3D-kuddar över hålet på pappersbiten. Lägg en doilie dubbel över påsens öppning. Gör ett hål genom doilien och påsen och trä i ett band.