Rum i Foamboard

Bygg hus, rum, möbler och miniatyrer i foamboard.

Soffa

Skär till 3bitar (9x4cm) till soffans sits, 1 (9x5cm) till soffans rygg och 2 (4,5x5cm) till soffans sidor/armstöd.

Klä med tyg

Limma fast sits med rygg. Klipp även till en mjuk sits och ryggdyna av volymvlieselin. Limma fast på ryggstödet innan du klär med tyg. Klä sedan och limma fast ett tygstycke som bilden visar. Limma fast tyg på sidostyckena också. Klipp kanterna relativt nära och limma in kanter på tyget lite snyggt. Vi har använt smältlim.

Limma fast

Limma fast sidostyckena på soffan åt det håll som gör att styckena hamnar kant i kant med ryggstödet och får ett lagom högt armstöd och även blir till en lagom hög fot på soffan. Sitsen klär du med tyg och lägger löst ovanpå.

Bord

Ett soffbord tillverkar du enkelt genom att klä en bit foamboard med kontaktplast och limma fast små bitar av blomsterpinnar.

Rummet

Vi har gjort ett öppet rum med endast en gavel och en sidovägg. Skär ut delarna med en vass brytbladskniv eller skalpell.

Golv och tapet

Golvytan har vi täckt med kontaktplast och innerväggarna har fått en tapet av ett fint mönstrat designark/scrapbookpapper. Pappret kan fästas på foamboarden med spraylim eller dubbelhäftande tejp.

Fönster

Skär ut fönster och ev dörr, vi har även tillverkat lite smådetaljer som krukväxter genom att klippa en remsa av grönt papper, klippt blad längst med och sedan rullat samman remsan och fäst med en bit kontaktplast som kruka. Detta är ett enklare exempel på rum, med foamboard kan du göra mer avancerade och detaljerade projekt, börja enkelt och fortsätt sedan upptäcka möjligheterna.