Blommor i kräppapper

Av lite kräppapper, metalltråd och den fantastiska produkten floristtejp, så kan du med lite tålamod skapa otrolig vackra blommor. Här visar vi hur du gör något som med lite fantasi kan kallas för ranunkel.

Gör basen

Limma samman en vaddkula och en aluminiumtråd, ca 30 cm lång, använd smältlim och limpistol. Fäst floristtejpen precis under kulan med lite lim och börja sedan att snurra tejpen runt metalltråden. Den fäster på sig själv när man lägger den lite omlott hela tiden. Fortsätt att göra flera blomsterstjälkar.

Klipp

Klipp ut mallarna från pdf:en som du hittar här under. Vik en kräppappersremsa fram och tillbaka och se till att mallen får plats. Kläm fast mallen på den vikta remsan med en liten klämma och klipp ut efter mallen, genom alla lager samtidigt med en bra sax. Gör samma sak med alla tre mallarna.

Limma

Börja nu att limma fast de minsta pappersbitarna, så som bilden visar. Lägg lim längst den raka kanten och lägg dem sedan runt vaddkulan omlott.

Fortsätt att limma

Byt storlek när du täckt in vaddkulan ordentligt till mellanstorleken. Avsluta med de största pappersbitarna och försök att forma till så att du får en likande blomma som på bilden. Ju tätare du gör lagren, ju mer lik en ranunkel blir den. Ju glesare du sätter bitarna, ju mer lik en ros blir den.

Måla

När allt lim har torkat, så är det dags att måla kräppapperet. Häll upp lite Graphix Aqua Ink i en plastpalett och späd eventuellt med vatten om du tycker att färgerna är för starka. Börja med gult eller grönt i mitten. Fukta pappret med en ren våt pensel lite innan du lägger på färgen, då sugs det in på ett mjukare sätt.

Fortsätt måla

Fortsätt med rosa ju längre ut du kommer på blomman. Använd mörkare ton, ju längre från mitten du kommer.

Blad

Klipp till några blad och måla dem gröna. Trä igenom en mycket tunn metalltråd på bladets nedre del, vik dubbel och tvinna sedan floristtråd runt denna. Gör fler blad och sätt fast på blommans skaft genom att tvinna med floristtejp.

Avslutning

Gör några gröna, smala delar och fäst direkt under blomman.