Gran av spatlar

Såga, måla och limma en fin gran av spatlar till jul!

Såga spatlar

Till stam använder du två spatlar. Såga sedan av ändarna till en rak kant på 7 stycken spatlar. Lägg sedan ut spatlarna till grenar och gör en markering med en blyertspenna vart de behöver sågas av på nästa ände för att få en bra form på granen med kortaste spateln i toppen.

Måla

Måla spatlarna i en grön färg och när den gröna färgen har torkat kan du stöppla på lite vit färg som då ser ut som lite snö på granen.

Limma

Limma fast grenarna på spatlarna som ska vara stammen på granen. Måla sedan 5 stycken glasspinnar med färg i silver och efteråt med lite glitterfärg. Limma samman till en stjärna så som bilden visar och limma fast på toppen av granen.

Silversnöre

Dekorera med ett glittersnöre diagonalt över grenarna. Börja med att fästa snöret med en droppe smältlim baktill på granen och trä snöret diagonalt över grenarna så som bilden visar och fäst snöret på baksidan med lim.

Julgransfot

Borra flera hål intill varandra och fila till ett lagom stort hål i en träskylt. Hålet ska vara lagom stort till att passa en spatel. Tryck sedan ner granens spatelstam i träplattan, limma om det behövs för att granen ska bli stadig.


Trustpilot