Måla på tyg med akvarellkänsla

En helt ny typ av textilfärg har landat hos oss. Nu kan du måla på tyg med akvarellkänsla. Färgen är givetvis hållbar för tvätt i maskin, 40 grader. Du fixerar den lätt i ugnen, 8 minuter 150 grader.

Vått i vått

Vät ditt tyg för att få riktigt mjuka övergångar mellan de olika kulörerna. Häll upp färgen i en palett, använd pipetter. Tycker du att färgerna är för kraftiga, så kan du späda med några droppar vatten. Färgerna är givetvis blandbara med varandra, och de blandar sig även på tyget något.

Måla på torrt tyg

Om du vill få större kontroll på ditt måleri, så använder du en torr pensel, doppar den i färgen och sedan direkt på torrt tyg. Färgen kommer alltid att ”dra iväg” i tyget, hur mycket beror på hur tätt tyget och hur mycket färg den kan suga in.

Konturer

Om du vill kan du skapa konturer med textilpennor och permanenta pennor. De permanenta pennstrecken kan påverkas av tätt, så dessa rekommenderas inte till plagg.

Skvätt färg

Detta är en av de lättaste målartekniker som finns. Skydda ditt underlag, doppa en solfjäderpensel i färgen och skvätt iväg. Ta en färg i taget och låt torka emellan.