Måla blommor med Alcohol Ink

Att måla med alkoholbaserat bläck på syntetiskt papper är fantastiskt roligt. Du kan skapa tunna slöjor av färgen eller du kan måla skarpa streck med en pensel. Variationerna är oändliga på vad du kan skapa med denna produkt.

Materialet

Tänk på att alltid jobba i ett väl ventilerat rum och använd ansiktsmask med filter som filtrerar bort organiska ångor om du är känslig mot lukt eller om du jobbar med någon typ av värme på färgen, så som en värmande fön. Ta fram ett ark syntetiskt papper och ta av hattarna på de kulörer du skall använda.

Vallmo

Lägg på ett par droppar färg och sedan några fler droppar extender åt det hållet du vill att färgen skall sprida ut sig. Blås lite försiktigt, vänd och vrid på pappret tills färgen torkar. Det tar ca 1 minut. Gör ett blomblad i sänder och låt det torka ordentligt mellan varje blad. Vill du skapa långsmala blad, så som på en rudbeckia, så drar du mer ett streck med extendern åt det hållet du vill att ditt blomblad skall sprida ut sig.

Mitten

Häll upp lite svart färg i en liten mugg, lägg på några droppar extender. Doppa ett nålshuvud i blandningen och tryck mot pappret. Prick på prick, så skapar du mittdelen.

Måla med pensel

Du kan hälla upp några droppar färg i en palett eller liten mugg. Doppa en pensel i färgen och måla i en rörelse för fina linjer.