Transferark till julen

Oj, vad många fina motiv det finns på våra nya transferark till julen. Skapa olika stilar på ljus och ljuslyktor, genom att kombinera transfer-motiven med olika material och fäst dem på olika ytor.

Kombinera text och motiv

Här ser du hur vi kombinerat bild och text genom att först sätta fast bilden, låta torka ordentligt och sedan placera en text ovanpå, det fungerar jättebra, eftersom själva transferfilmen är genomskinlig.
Hur du gör när du fäster transfer-motiv, ser du här.

Bladmetall

Här har vi lagt på bladmetall i guldfärg runt omkring ett transfermotiv. Börja med att fästa ett transfermotiv och låt torka. Lägg på primer på ljuset och låt torka 15 minuter, det blir genomskinligt när det är dags. Lägg på ett ark, så slätt som möjligt. Borsta bort överflödet med en mjuk pensel. Jobba med en sida i taget.

Effektfilm

På effektfilmen ”Starshine” kan man sätta fast transfermotiv. Gör på samma sätt som när du för över ett motiv till ett ljus, glas eller porslin. Sätt ihop biten effektfilm med ett par skruvnitar eller dubbelhäftande tejp. Fortsätt att dekorera med tejp om du vill. Lägg i en ljusslinga för häftig stjärnglans genom filmen.