Ljusgjutning

Att gjuta egna ljus tar lite tid men det är roligt och det kan vara trevligt att göra dem precis som man själv vill ha dem. Vi har allt material som du behöver så varför inte prova.

Gör så här

Formar som består av en del är enklast. Stick igenom en bit veke genom hålet, knyt en liten knut som du drar in en bit så att knuten täpper igen hålet. Täta på utsidans botten med lite häftmassa. Sträck sedan upp veken och spänn med en nål igenom och se till att veken hamnar i mitten. Sedan smälter du gjutmassan i ett smältkärl eller smältkanna, när massan är helt smält kan du färga in med färgpigment efter eget önskemål. Vill du ha exakt lika nyans på dina ljus är det säkrast att väga både massa och pigment. Häll sedan i massan i formen och låt stelna. Massan kommer att dra ihop sig en hel del medan den stelnar, spara lite smält massa och fyll på då och då.

Gör så här

Med de tvådelade formarna levereras med monteringssats bestående av metallklämmor, tätningslist och nål till veken. Men ha gärna lite häftmassa till hands och täta skarvarna på utsidan lite innan gjutningen. När ljusen har kallnat och stelnat helt tar du ut dem ur formen, är det lite trögt kan det hjälpa att lägga in dem i frysen en stund.

Trustpilot