Julkort med vacker himmel

Att göra julkort kan ju vara det roligaste som finns. Här visar vi hur du med inspiration från en vacker vinterhimmel kan skapa med den färgade stämpeldyna Distress Oxide.

Landskap

Skär och vik till ett kort i önskad storlek av ett akvarellblockark. Vi gjorde våra kort ca 140 x 110 mm, dubbelvik. Stämpla ett landskap i kortets nedre kant.

Maskning

Stämpla landskapet på ett kopieringspapper och klipp bort pappret ovanför ”horisonten”.

Himmel

Nu ska vi färga in kortet med olika färger för att skapa en himmel. Med hjälp av stämpeldynor ”Distress Oxide” och ett infärgningsverktyg gör du detta. Börja längst ner vid landskapet, där din maskering skyddar det och jobba dig sedan uppåt med olika kulörer. Jobba med roterande rörelse och jobba extra mycket med färgövergångarna. Här har vi använt följande färger: fired brick, carved pumpkin, fossilized amber, blueprint sketch och sist faded jeans. När du jobbar med infärgningsverktyget har du en kudde/svamp till varje färg.

Snöflingor

Med hjälp av en lite sprayburk, sprayar du på vatten. För större droppar kan du spraya lite i din hand och sedan skvätta på kortet. Låt torka in, då bildas ljusare fläckar.

Skog

Stämpla en skog av olika träd. Variera höjden på träden och stämpla gärna över kortets kanter.

Måla

Om du vill måla ditt landskap, gör du det med färg från en stämpeldyna (Distress Oxide). Dra av färg från dynan mot en plastkloss och måla med en pensel och vatten.

Text

Stämpla med en textstämpel mitt på ”himmelen”

Färgvariation nr 1

Här har vi valt följande färger på vår himmel; worn lipstick, cracked pistachio, blueprint sketch och sist lite svart runt omkring hela kortet.

Färgvariation nr 2

Här gjorde vi en himmel i gröna och blå toner: cracked pistachio, mermaid lagoon och sist blueprint sketch.