Julkort med tomte

Tomten med strutmössan har varit med oss några år nu, han är ju verkligen en favorit hos många. Här har vi placerat honom på några kort och målat honom i några olika färger, kom ihåg att tomten inte alltid måste vara röd….

Bakgrunden

Skär och vik till ett kort i akvarellpapper. Stämpla en tomte på kortet, använd en VersaFine-dyna. Rita in lite svarta streck, vid tomtens fötter och en liten linje som skiljer marken från himmelen. Dra av färg från ett par-tre olika Distress Oxide dynor på plastklossar. Måla nu med mycket vatten i penseln, så att det blir lite akvarellkänsla på färgerna och att de går i varandra. Vi använde färgerna faded jeans och wilted violet.

Färglägg tomten

Färglägg tomten, även här använder du färg från en Distress Oxide dyna.

Kortkanten

Med en mörkare blå (faded jeans) Distressdyna och ett infärgningsverktyg, så mörkar du ner kortets kanter, det ger en fin inramning. Rotera med verktyget över kortets kanter, ju mer du jobbar, ju mjukare blir färgövergången.

Text

Tryck en textstämpel med färg från en Versafine-dyna. Denna text är ifrån clearstamp 7743-3366.

Kikande tomte

Här ser du en annan variant på tomten, från clearstamp 4824-7666 och texten kommer från 4824-7462. Färgerna vi använde till bakgrunden är fossilized amber, worn lipstick och carved pumpkin. Till kanten använde vi iced spruce.

Tomte i skogen

Här har vi skapat ett lit större kort, 16x16 cm, med en tomte som är ute i skogen. Tomten är ifrån clear stamp 7743-3366 och träden ifrån 7743-7466. Färgerna vi använt till himmelen är följande; faded jeans, wilted violet och fossilized amber.