Julkort med tomte och ren

Genom att använda dig av maskeringstekniken kan du bygga upp små scener och landskap av flera stämpeltryck ovanpå varandra. Här visar vi steg för steg hur du gör detta.

Första och främsta motivet

Börja med det motiv som skall vara längst fram och jobba dig sedan bakåt. Stämpla det på ditt kort/papper där du vill att det skall vara. Stämpla sedan samma motiv på en post-it lapp eller kopieringspapper och klipp ut.

Andra motivet

Spraya lite lim på baksidan av din ”maskering”. Fäst det exakt ovanpå stämpeltrycket på kortet. Nu är din maskering på plats. Nu kan du stämpla ditt andra motiv, i detta fall renen. Skall du ha ett tredje motiv i din ”scen”, så gör du en maskering av stämpeltryck nummer två osv.

Rita

Förläng staketet bakom tomten med svart fiberspetspenna.

Trävägg

Med hjälp av en liten bit kraftpapper och lite distressfärg kan du skapa illusionen av en trävägg. Skrynkla ihop pappersbiten, dra med distress-färg över, använd ett infärgningsverktyg. Klistra fast biten på kortet med dubbelhäftande tejp.

Måla motivet

Måla i dina stämpeltryck, använd Distress Ink, genom att dra av färg från dynan mot till exempel en plastkloss, tillför vatten i pensel och måla som en akvarellfärg.

Bakgrund

När du målat ditt motiv, kan du sedan fortsätta med bakgrunden. Använd dig av flera olika blå nyanser och lägg på den på olika sätt och i olika lager för ett fint djup i färgen.