Julkort med tomtar

Har du sett en så söt tomte som pryder dessa julkort? Använd dem på olika sätt, måla honom med fina färgpennor, jättekul att göra tillsammans hela familjen.

Stämpla med maskering

Ta fram en bit akvarellpapper. För att stämpla tomten flera gånger, med ett tredimensionellt resultat, måste man använda sig av en maskering. Börja att stämpla den tomten som skall vara ”längst fram”. Stämpla sedan två gånger på ett spillpapper. Klipp ut dessa tryck i tryckens konturer. Nu har du skapat ett par "maskar". Lägg din mask över det stämplade motivet på kortet. Var noga med att de kommer exakt på varandra. Stämpla nu din andra tomte som ska vara bakom den främsta. Lyft bort masken och fortsätt att stämpla dig ”bakåt”.

Måla tomtarna

Skär till akvarellpappret med tomtarna, så att det passar på ett dubbelvikt kort. Med den härliga färgpennan ”Chromaflow” färglägger du stämpeltrycken. Använd de mörkbruna och svarta pennorna till att lägga skuggor.

Tomtar på rad

Här har vi stämplat flera tomtar på rad och ett litet landskap bakom. Måla i med färgpennor och fäst akvarellpappret på ett dubbelvikt kort.

Bakgrund

Här har vi målat med färgpennorna på ett mörkare kraftpapper. Stämpla en text på kortet. Stämpla en tomte som kikar fram på en bit vitt akvarellpapper.

Tomten kikar upp

Klipp ut tomten och måla med färgpennorna. Klipp till en liten bit mörkare papper och måla lite med en brun färgpenna, så blir den till en ”träbit”. Fäst denna i kortets nedre ände med distanskuddar. Fäst sedan tomten på samma sätt över ”träbiten”.


Trustpilot