Julkort med embossad text

Med en embossingdyna eller embossingpenna lägger du på ett tryck som du sedan smälter embossingpulver i. Låter det komplicerat? Det är det inte, det är väldigt lätt och fantastiskt effektfullt.

Bakgrunden

Lägg på färg från ett par olika Distress Oxide. Här valde vi blueprint sketch och wilted violet. Använd ett infärgningverktyg och rotera med det över ytan, se till att ”mjuka upp” övergångarna mellan färgerna.

Vatten

Lägg på vatten med en pensel för att få färgen att bli lite mer oregelbunden.

Spraya

Torka det tidigare lagret vatten med en embossingfön. Lägg nu på ytterligare vatten, nu med en sprayflaska, låt torka in lite av sig själv, och gå sedan på med en värmande embossingfön och torka helt.

Text

Skissa med en blyerts eller en svart penna där du skall ha din text. Är du säker på textning, behöver du inte göra detta. Fyll sedan i din text återigen, men nu med en embossingspenna.

Embossingpulver

Strö på embossingpulver direkt, innan embossingpennans tryck torkar. Häll tillbaka överflödigt pulver i burken. Se till att allt löst pulver runt trycket försvinner, du kan ta hjälp av en smal pensel. Värm nu trycket med en embossingfön från kortets insida tills embossingpulvret smälter. Detta syns tydligt, då det blir blankt och fint.

Svart text

Här är bakgrunden gjord som beskrivs ovanifrån, men med färgerna vintage photo och iced spruce. Texten är textad med embossingpenna, som efteråt är embossad med svart embossingpulver.

Guldtext

Ytterligare en variant, nu med guldglittrande text. Stämpla en text, använd en Versa Mark dyna. Trycket är embossat med guldglittrande embossingpulver. Bakgrunden är gjord med färgerna cracked pistacchio och mermaid lagoon.