Julkort med Distress Oxide

Har du upptäckt den nya Distress-dynan Distress Oxide? Om inte, så måste du testa den, den är fantastisk! Den är en unik kombination av pigment- och dye ink, som reagerar på vatten genom att oxidera. Den är också helt fantastisk på mörkare underlag, vilket gör den helt annorlunda, om man jämför den med ”vanlig” Distress dyna.

Skapa bakgrunder

Med hjälp av flera färger (här cracked pistaccio och faded jeans) Skapar du vackra bakgrunder, som du sedan kan stämpla på, när det har torkat ordentligt. Här stämplade vi med en svart Staz On dyna. Om du går in under inspirations-delen Tips & Tekniker, så hittar du där information om hur du gör dessa bakgrunder.

Snöflingor

Med en Posca-penna kan du när din Distress Oxide färg har torkat, måla små prickar så att det ser ut som snöflingor.

Måla

Genom att dra av färg från Distress Oxide dynan på en akrylkloss, så kan du måla med den. Använd en tunn, fin akvarellpensel, mycket vatten i pensel och ha även hushållspapper tillhanda. Stämpla ditt motiv med svart Staz On dyna och låt torka ett par minuter. Måla i ditt stämpelmotiv, blanda med mer vatten om du vill ha ljusare färg, mindre om du vill ha kraftigare färgtoner. Måla gärna i flera lager för skuggeffekt.