Etikett med fjäril

Med små enkla medel kan man skapa vackra kort som detta till våren. Använd stämpeldynan Distress Oxide för att skapa häftiga bakgrunder och färglägg dina stämplade motiv med samma dyna.

Maska

Skär eller klipp till en etikett av ett akvarellpapper. Rita en ”molnkant” på ett vanligt kopieringspapper och klipp ut. Lägg på detta på din etikett. Ta upp lite färg från Distress-dynan med ett infärgningsverktyg. Tryck och dra sedan med verktyget över molnkanten. Var lätt på handen, det är inte mycket färg som behövs för att kanten skall bli synlig. Gör samma moment igen längre ner på etiketten och eventuellt med en annan kulör på dynan.

Stämpla

Stämpla de motiv du vill ha på din etikett på ett akvarellpapper. Använd en svart VersaFine dyna.

Klipp ut

Klipp ut de stämplade motiven med en siluettsax, ta inte med ben och dylikt. Stämpla nu motiven igen på etiketten, där du vill placera dem.

Färglägg

Dra av färg från Distress-dynan mot en akrylplastkloss. Lägg på lite vatten med en pensel och måla i ditt motiv med denna färg. Den fungerar som en akvarellfärg, så du kan skapa olika toner beroende på hur mycket vatten du tar i färgen.

Sätt fast

Sätt fast dina utklippta motiv med 3D-kuddar exakt över motiven på etiketten.