Spindeln i nätet

Gör en snygg tavla med en häftig spindel som kryper i sitt nät. Tråden vi har använt är En svart blomstertråd med tjocklek 0,7 mm. Artnr: 2738-1007

Gör så här

Börja med att ev måla galleriduken, spika sedan i 10 st spikar. Spänn tråd mellan de två mittenspikarna på kortsidorna, sedan spänner du ny tråd från hörn till hörn tvärs över. Bind samtidigt ihop alla i mitten. Sedan trär du tråden till ett nät, se bilden.

Gör så här

Rita upp på ett papper hur du vill att spindeln ska se ut. Klipp sedan av 8st lika långa trådar och vik dem på mitten. Lägg sedan benen sida vid sida och tvinna de två närliggande trådarna tre varv runt varandra. Bilden visar hur benen till myggan i en annan idé sätts ihop, gör på samma sätt fast med åtta ben istället för sex. Tvinna sedan ihop knän, forma benen enligt din ritning och knipsa ev av om något ben är för långt. Fäst samman benen med akryldroppen, gör ett par spröt av tråden och vira tråden runt, runt till en kropp, fäst samman spröten samtidigt. Placera sedan den färdiga spindeln på sitt nät.