Passfodral i Snap Pap

Ett snyggt fodral till passet passar bra att göra till globetrottern i julklapp, eller varför inte göra ett till dig själv?! Välj det nya materialet Snap Pap, en blandning av cellulosa och latex, som är ett tvättbart material, med en känsla av läder.

Skär och vik

Skär till en bit Snap Pap, för ett svenskt pass 240 x 155 mm. Gör en vikning på mitten med hjälp av en stållinjal och ett falsben. Skär till två trekanter i måttet 115x115x160 mm.

Stansa text

Med bokstavspunsar i metall kan du skapa texter och mönster i Snap Pap. Välj din text och prova gärna att stansa på en spillbit, så du ser hur stor din text blir och hur du ska kombinera den. Använd ett ministäd och en hammare. När du är nöjd, så stansar du på ditt fodral. Vi valde även att göra en kantdekor, med bokstaven I. De två trekanterna fick också denna dekor.

Färga in

Med hjälp av flytande akrylfärg kan du färga ditt fodral, så att bokstäverna syns lite mer. Ta ytterst lite färg på ett papper eller en tygbit och lägg på väldigt lätt genom att dra lätt över texten och dekoren.

Sätt fast trekanter

Med ett punktlim som du lägger på fodralets nedre hörns kanter sätter du fast de två trekanterna på fodralets insida.