Nyckelhållare av clippersnöre

Av ett clippersnöre och några karbinhakar skapar du praktiska och hållbara nyckelhållare. Är du nybörjare går du in under inspirationsdelen Tips & Tekniker för att kolla in hur du gör de olika makraméknutarna.

Börja flätningen

Slå tre längder av clippersnöret (2,5 mm) i en karbinhake, de bör vara ca 60 cm var. Använd dig av så kallat reverserat halvslag, se hur man gör ett sådant under tips & tekinker i vår inspirationsdel här på webben.

Knyt makramé

Knyt makraméknutar, så som bilden visar. Hur man gör en makraméknut ser du under tips & tekniker i vår inspirationsdel.

Träkula

Sätt ihop de innersta fyra trådarna med en bit tejp av något slag. För igenom den tejpade trådänden genom träkulans (25 mm) hål och för upp den tätt mot makraméknutarna.

Avslutningen

Nu har du två trådar som skall löpa på kulans yttersida. Gör en dubbelknut med dessa två direkt efter kulan. Den ena av dessa lägger du dubbelvikt i en ögleform, längst de andra trådarna. Den andra lindar du flera varv runt alla de andra trådarna och trä sedan in änden i öglan. Dra i garnände upptill, så att den låser allt, klipp bort trådändarna. De övriga trådarna kan du tvinna upp för ett mer effektfullt utseende.