Glasunderlägg i resin

Att skapa med resin är roligt och man kan göra väldigt många olika saker. Här har vi först gjort en form utav en träplatta, hantverk på hög nivå, fast ändå lätt och kreativt.

Blanda silikongummi

Blanda de två komponenterna av knådsilikonet. Kavla ut tull en tillräckligt stor rund del för din träplatta. Silikonet skall vara lite tjockare än träplattan.

Skapa en form

Tryck ner träplattan i silikonleran. Låt den ligga kvar tills silikonet har härdat, ca 30 minuter.

Färga resin

Blanda till resin enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda i droppar av färg. Du kan använda olika typer av färger, men här har vi använd Fantasy Prisme och Vitrail, två olika lösningsmedelbaserade typer av färg, som blandar sig väl med resinet. Blanda till resinet i några olika nyanser och börja hälla i fomen. Häll den yttersta färgen i en cirkel först, fyll sedan på med en kontrastfärg i mitten. Låt härda minst 24 timmar, gärna längre.

Slipa

Slipa kanterna om du tycker att de inte är snygga. Det kan bildas en lite uppdragen kant högst upp på resinet, denna är snygg att slipa bort.

Grunda

Om du vill få en fin guldkant, så börjar du med att lägga på en primer för bladmetall på kanterna. Låt denna torka, tills den är genomskinlig. Känn efter så att den är lite klibbig innan du lägger på bladmetallen.

Bladmetall

Lägg på bladmetall med en mjuk pensel till hjälp. Detta är lite trixigt och man tycker man har små bitar av bladmetall överallt, men när man fått det på plats, så blir det väldigt fint. Efterpolera med en pensel, då får du samtidigt bort överflödig metall.