Spindel och nät av metalltråd

Gör en vacker dekoration till ett dörrhörn eller fäst det på en vägg. Spindeln i sitt nät skapar du av metalltråd och en prisma. Denna passar ju alldeles utmärkt i halloween-tider

Gör så här

Knipsa av fem längder i 1 mm tjock metalltråd, ca 30 cm långa. Använd en avbitare. Bunta ihop dem och slå en tunnare metalltråd (0,7 mm), runt dem i ena änden, ca 5 cm från trådslutet.

Gör så här

Böj till trådändarna så att du får små "krullar", använd en rundtång. Böj till de fem bastrådarna så att du får ett 90 graders hörn.

Gör så här

Börja att "väva" ditt spindelnät av tunnare metalltråd, 07 mm. Lägg metalltråden runt varje bastråd, se noga på bilden.

Gör så här

Fortsätt tills ditt nät är så stort du vill ha det. Böj till trådändarna på samma sätt som i början.

Gör så här

Gör en spindel av en prisma och tunn metalltråd. Börja med att sätta fast metalltråd i prismans hål och sedan börja tvinna den runt prismans smala del. Knip av fyra längder, ca 15 cm i båda tjocklekarna metalltråd. Tvinna de tunna metalltrådarna runt de tjockare.

Gör så här

Lägg dessa fyra längder under spindelkroppen och fortsätt att tvinna med den tunnar tråden, runt spindelkroppen och benen, tills dessa sitter någorlunda fast. Nu är din spindel klar. Fäst upp ditt nät med små spik eller dylikt och häng sedan i spindeln.