Snabba kråkfötter till påskbordet

01 april, 2015

Ibland hinner man inte. Städa, handla, laga mat. Pyssla. Kanske har man stora planer för påskdekorationerna, och så plötsligt är påsken här. Det här är några snabba kråkfötter (eller är det kycklingfötter måntro?), du böjer till dem på en halvtimme av ståltråd. Ett litet äggformat kort med namn, eller kanske bara en liten ”glad påsk” hälsning hålls fast av den lilla fotställningen. Ringen som håller kortet blir samtidigt en liten ”gula” på det äggformade kortet som man kan färglägga om man vill.

Du behöver:

Svartglödgad järntråd, 1,5 mm tjock

Kombinationstång (som både är avbitare och som kan hjälpa dit att nypa ihop varje varje liten kycklingtå)

Vitt papper eller tunn hobbykartong

Penna

Sax

Gör så här:

Börja med att böja till en ring i två varv. Låt tråden löpa rakt ned från ringen i ungefär 4 centimeter, böj sedan bakåt och forma en ”häl” på den första kycklingfoten. Fortsätt framåt och forma tre tår, använd en kombinationstång för att klämma ihop tårna vid varje spets. När första foten är klar böjer du tråden tillbaka upp mot ringen, och sedan tillbaka ned igen och börjar till en likadan fot. Arbetet kan sitta kvar på ståltrådsrullen hela tiden.

Klipp ut äggformade kort, skriv namn på och fäst i ringen. Om du vill kan du färglägga kortet inne i ringen så att det ser ännu mer ut som ett ägg.

Till vårt påskbord gjorde vi även ett litet fågelbo av ståltråd, men av en tunnare kvalitet på 0,7 mm. Det är bara att snurra och forma på fri hand, varv efter varv. Ett tomt, ursköljt hönsägg fungerar bra som vas för några små vårblommor i fågelboet.


Trustpilot