Skogsromantiskt blomsterarrangemang med eneträstubbar och glasrör

13 februari, 2019

Med inspiration från naturen och skogen skapar man ett blomsterarrangemang med plats för de skiraste vårblommorna. Doftande eneträstubbar och provrör i glas är allt som behövs.

Nu i slutet av februari blir det påtagligt att ljuset återvänder. Fåglarna har börjat kvittra och skvallrar om att våren är väg! Nu kommer också längtan efter skira vårblommor på bordet. Ett blomsterarrangemang med mycket skogskänsla får man genom att såga itu några bitar eneträ och sedan borra hål för små provrör i stubbarna. Eneträ doftar underbart gott och ger känsla av skog. Det blir en fin kombination med vårblommorna.

Börja med att såga till eneträstubbarna. Jag gillar att såga med japanska handsågar, för att det är så enkelt och för att man får så fina snitt, men man kan ju använda vilken såg som helst egentligen. Såga stubbarna så att alla blir olika höga, det blir fint i ett samlat arrangemang. Antingen ställer man ihop alla stubbarna i en grupp, eller så sprider man ut dem i mitten av ett bord. 

 

Små glasrör är perfekta vaser för små skira blommor

Borra hål med en kvistborr rakt ned i enestubben, lagom stort för ett glasrör

När du sågat till alla stubbarna borrar du hål för provrören. Kvistborrarna är fantastiska när man behöver borra fina hål utan flisiga kanter. Borra så djupt att provröret står stadigt i hålet, men inte försvinner ned helt.

Fyll rören med vatten - och naturligtvis blommor! Det blir fint att blanda blommor av olika sorter. För att de ska få plats i glasrören gäller dock att välja blommor med smala stjälkar. Även små kvistar av vide, eller gräs, passar fint i arrangemanget.