Hjärtan på bordet

06 februari, 2019

Alla-hjärtans-dag är på intåg. Vi dukar upp med hjärtformade placeringskortshållare och hjärtgirlander. Hjärtan på borden är ju aldrig fel - det fungerar året om!

Numera är det svårt att missa när alla-hjärtans-dag närmar sig. Traditionen med amerikanska rötter som sig letat sig över Atlanten och som vi svenskar fortfarande inte riktigt vet hur vi ska förhålla oss till. På många sätt är det precis Halloweens raka motsats, inget bus eller skrämsel och inga läskigheter. Bara snälla ord och hjärtan till alla man tycker om. Och några hjärtan kan man ju alltid bjuda på! De här placeringskortshållarna funkar ju egentligen lika bra året om. Man kan dessutom använda dem för andra saker som mindre foton eller kom-ihåg-lappar.

Det enda man behöver är metalltråd, en tång och en träskylt. Den här tråden är 0,7 mm tjock. Det kan dessutom vara bra att ha något runt att linda tråden runt, jag använde en överbliven bit rundstav.

Linda ståltråden fyra varv hårt runt rundstaven, tvinna ihop ändarna. Tvinna ungefär en decimeter och klipp av trådarna. 

Använd en tång och böj till mitten på cirklarna i en hård knäck. Forma till ett hjärta. 

Borra ett litet hål i en träskylt och stick ned änden i hålet, böj änden 90 grader på baksidan av skylten.

Placeringskortet är skrivet med kalligrafipennor av den gammaldags sorten med stift som doppas i bläck. Det ger en annan känsla än pennor med fiberspetsar.

 

Hjärtgirlanden på bordet är ju perfekt till vilken födelsedag som helst. Den är tillverkad av papper ur en gammal bok. När man ska ha många remsor är det praktiskt att använda en pappersskärare. Det är dessutom lite knepigt att klippa helt rakt på fri hand. Remsorna viker man på mitten och häftar sedan fast i varandra som på bilden här. 


Trustpilot