Glasrörsvas med ram

22 maj, 2019

Ett enkelt glasrör är inte sällan den bästa vasen. Satta på rad i ram kan man göra vackra arrangemang av få blommor där alla kommer till sin rätt.

Börja med att såga till listerna i två bitar om 40 cm och två 20 cm långa. En planhyvlad list på 120 cm räcker precis till det. Mät och markera fem hål för glasrören med jämna mellanrum på en av de långa listerna. Borra hål med en kvistborr, den ger väldigt dina hål utan flisor runt kanterna. Slipa kanter lite lätt med ett sandpapper och torka bort damm. 

Nu är det dags att limma ihop ramen. Använd ett trälim för utomhusbruk eftersom en vas alltid riskerar att utsättas för fukt. För att limmet ska hålla behöver det sättas i press med tvingar eller en ramspännare med band. För säkerhets skull kan man också skruva ihop den nedre listen underifrån där skruvskallarna inte syns, men lämna den övre listen enbart limmad. Tänk på att förborra hål för skruvarna så att träet inte spricker när du skruvar.

 

Måla vasen med ett tunt lager vit färg. Stick i glasrören och fyll med säsongens blommor, gräs och vackra kvistar från naturen.