Frostfärg på spegel

04 juli, 2018

En bård av frostade blad blir en fin inramning runt en spegel. Frostfärgen ger spegeln ett etsat uttryck, likt gamla tiders glasdekorationer. På en spegelskiva av akrylplast behöver man inte heller vara rädd att slå sönder kanterna på glaset, utan får en spegel man lätt kan använda som handspegel när det behövs. Snyggt och praktiskt!

En handspegel nära till hands i hallen eller i det rum man klär sig är praktiskt att ha. Att kunna använda som backspegel för att kontrollera frisyren i nacken eller hur kläderna sitter i ryggen. 

Större än en fickspegel, men ändå lätt och stöttålig är den här spegelskivan av akrylplast. Och utan vanlig ram väger den nästan ingenting! En bård av frostade blad ger ändå spegeln ett inramat utseende. 

Du behöver:

Akrylplastskiva spegel

Frostfärg

Schablon med bårder

Skumplaststöpplare

 

Gör så här:

Ta bort skyddsfilmen från spegeln och se till att spegeln är ren. Lägg schablonen så at mönstret passar längs kanten på spegelglaset. Häll ut lite frostfärg på ett fat och arbeta in det stöpplaren. Håll schablonen stilla med ena handen medan du stöpplar ut färgen. Tänk på att lägga ett mycket tunt lager, annars är risken att färgen kryper under schablonen. När du är klar med ena långsidan tar du andra långsidan. Låt sedan färgen torka innan du stöpplar kortsidorna. 

När färgen torkat ordentligt blir den avtorkbar. Placera på en plats nära till hands.