Filtgranar till juldukningen

09 december, 2020

Det blir ett mindre sällskap kring julbordet i år. Så man får passa på att lägga lite extra krut på dukningen! Granar som håller besticken och en liten kvist eukalyptus på plats på varje kuvert klipper man ur tjock filt.

När man har stora sällskap på middag brukar man behöva vara lite rationell när man dukar och dekorerar. Men med bara några få personer kan man lägga mer tid på varje kuvert. Passa på att njuta av julpysslandet med personliga placeringskort, servettringar och julblommor!

En idé för att hålla besticken på plats är att klippa granar urtjock filt med två jack för själva besticken. Skriv ut mönstret nedan på ett vanligt A4 papper och klipp ut som mall, eller rita din egen mall som du vill ha den. 

En vit poscapenna med täckningsförmåga fungerar bra att rita runt mönstret på filten med. Klipp två jack för besticken där även en liten kvist eukalyptus eller en kvist med röda bär eller lärk också får plats.

Placera granarna på tallrikarna eller bredvid om du vill dekorera mer… Med lite extra avstånd mellan varje kuvert finns ju plats för mycket dekoration!Trustpilot