En klämma till allt

21 oktober, 2020

Det fanns en tid när klädnypan var ensam herre på täppan. Idag finns det en klämma till nästan allt. Klämmor är perfekta till allt från att hålla ordning på receptsamlingen, till att hänga upp växter på tork - och skapa vackra moodboards.

Vissa bilder vill man liksom inte rama in bakom ett glas för att själva glaset skapar en distans till bilden, det matta pappret som är så sidenmatt och vackert. Då är det perfekt at bara kapa till en träskiva som man målar svart och sätter en liten upphängningsögla på baksidan. Sen klämmer man fast bilden mot träskivan med några lämpliga klämmor som man gillar.

Klämmor är annars det perfekta ordning-och-reda-redskapet. Speciellt när det egentligen INTE är någon ordning. Som till exempel i den där köksvrån där man har samlat en massa recept på hög, snabbt uppskrivna på ett papper eller urrivna ur någon tidning. Man tänker kanske att man ska skriva in dem snyggt och prydligt i sin egen receptbok en vacker dag… men fram tills den dagen kommer är en snygg klämma den bästa lösningen mot lösflygande recept!

På samma sätt kanske du är en av oss som samlar på små vackra saker som fina färgprover, fjädrar och kort. Sådana saker som liksom inte passar i en egen ram - men som kan bli jättefina tillsammans som en moodboard. Ta en stor ram som rymmer mycket och häfta fast en ljusslinga med små klämmor. Fäst ljusslingan fram och tillbaka så att du får flera våningar att hänga upp dina småsaker på.

Sommarens sista blomsterfägring ska sparas! De blommorna som blir fina torra är perfekta att hänga upp i en belyst slinga. När mörkret faller är det ljuset som tar över, men på dagen är det blommorna som talar högst.

En ljusslinga med stjärnformade klämmor skulle kunna fungera lika bra för ändamålet. Men med några stjärnor av svartglödgad järntråd är den vacker som den är. Man böjer enkelt till stjärnorna av svartglödgad järntråd. 

Den kan få hänga kvar till jul!