Dörrkrans med svarta fåglar

20 oktober, 2021

Svarta fåglar i slingrande grenar. Lite lagom läskig är den svarta dörrkransen där trinda domherrar i ett slag förvandlats till kraxande korpar. Halloween står för dörren!

Mellan sensommarens blommor och julens förberedelser kommer Halloween som ett ljus i mörkret. Eller, nja, en extra höjdpunkt i mörkret kanske är en bättre beskrivning. För mörker och svärta är ju halloweens kärna, och svart den symboliska färgen. Därför får det också bli en svart dörrkrans, en fin kontrast mot pumpornas orangea färgskala.

En björkkrans med lite extra strukturgivande grenar är stommen till vår halloweenkrans. Börja med att spraymåla kransen svart men en matt eller halvmatt sprayfärg. Om man lägger den på en bit kartong utomhus slipper man att få färg på fel ställen. Tänk också på att det är bra att använda andningsskydd när man spraymålar eftersom det bildas små, små droppar av färgen som man kan riskera att andas in även utomhus. 

Spraya flera tunna lager hellre än ett tjockt. Låt torka mellan varven.

För att förstärka det kusliga och lite rufsiga lägger vi till lite extra grenar. Man kan använda vilket ris som helst egentligen, men vi tog några bitar ormhassel som har ett karaktäristiskt slingrande växtsätt. Spraya riset svart också.

Ett par domherrar på klämmor fick sig också en omgång svart färg - och vips är domherrarna förvandlade till svarta korpar (eller nåt annat lagom läskigt…)

Klipp riset i lagom långa bitar och fäst det med tunn svart järntråd. Kläm fast fåglarna i riset. 

Om det behövs kan man behöva spraya ett sista lager när allt sitter på plats för att dölja ofärgade ändar av riset. 

Den svarta kransen blir fin tillsammans med pumpor av olika slag.