Djurhuvuden sätter knorr på festen

15 maj, 2019

Studentmottagning, skolavslutningsfest, konfirmation. Vårens festligheter står för dörren och det är kul att sätta lite extra knorr på dekorationerna. Gamla plastdjur från småbarnsåren väcker gamla minnen och kan få nytt liv!

Kanske tillhör du dem som inte riktigt kan med att slänga gamla leksaker från småbarnsåren. När det närmar sig studentfest, skolavslutning eller kanske till och med bröllop kan det vara dags att slänga ett öga i leksakslådan. Gamla platsdjur kan både väcka gamla minnen och få en ny uppgift till festligheterna. Huvuden från platsdjuren fastsatta på en kork och sprayade i guld blir en rolig detalj på festbordet. 

Börja med att diska av djuren ordentligt så att de blir redan från fett och smuts.

Sen är det dags att börja kapa av huvudena!

En dremel med en kapskiva är enklast att jobba med. Tänk också på att det dammar en del så det kan vara bra att använda ett andningsskydd.

När huvudena är avkapade, avtvättade från damma och helt torra sprayar man dem med guldfärg avsedd för plast.

Tänk på att riktigt mjuka plastdjur kan innehålla mjukgörare som gör att färgen inte riktigt torkar utan får en klibbig yta, så det är bäst att använda djur av hård plats.

När färgen torkat borrar man ett hål rakt igenom korken och upp i djurhuvudet underifrån. Skruva sedan fast med vanlig träskruv.

Platsdjuren kan också få tjäna som korskruv. Då borrar man hål för kokskruvens gänga och skruvar in den i djuret.

Festen kan börja!