Bordsarrangemang till julbordet

05 december, 2018

Julgruppen är en klassiker. Men till ett långbord passar det bättre med ett långt arrangemang. Man tager vad man haver och adderar lite torkade apelsinskivor, kottar och självklart levande ljus!

En gammal grånande planka blir perfekt som grund till det här maffiga bordsarrangemanget. Har man bara ögonen med sig brukar de inte vara svåra att hitta. På plankan lägger man sedan allt som är vackert och juligt. Vissa saker hittar man hemma i köket, och andra i naturen. 

Börja med att borra hål för ljusen i plankan. Markera först var du vill ha ljusen, det är vackert att inte placera dem allt för symmetriskt. 

Använd en kvistborr lagom stor för ljushållare. I Borrsatsen för ljusstakar finns tre olika storlekar, en för vanliga kronljus, en liten för julgransljus och en för värmeljushållare. Med kvistborren är det jätteenkelt att få fina hål utan stickiga kanter, den är nästan oumbärlig för den som gillar att göra egna ljusstakar!

Sätt i ljuskopparna och ljusen och lägg sedan ut det du har. Grön kuddmossa är jättevacker och torkar fint. Kottar, vanliga röda äpplen av den klassiska julsorten Ingrid-Marie passar också fint. Liksom skivor av torkad apelsin som både är vackra, håller hela julen och doftar jättegott!

Glöm bara inte - levande ljus får ALDRIG lämnas ensamma! Det är en fras som tål att upprepas. Sen kan man njuta hela julen!