Smart, snygg och praktisk nyckelhylla

26 juli, 2017

De har en tendens att ligga och skräpa på fel ställen - och försvinna när man bäst behöver dem. Nycklarna. Särskilt de där nycklarna man inte använder flera gånger om dagen, utan bara då och då. Till garaget, förrådet eller landet. En enkel nyckelhylla håller nycklarna på plats och med snygga nyckelringar blir nyckelhyllan en dekorativ detalj. Du vet alltid var du har nycklarna - smart, snyggt och praktiskt!

Läs hela artikeln

Ananas - sommarens symbol

19 juli, 2017

Ananas är sommarens symbol framför andra! I alla fall den här sommaren. Mönstret kan piffa upp allt från dukar och servetter till väskor, gardiner - och barnkläder. En egen ananasschablon är enkel att rita upp och skära ut själv. Sen är det bara att sätta igång och spraya…

Läs hela artikeln

Handduksetiketter till syltburkarna

12 juli, 2017

Skördetiden är redan här! Och det gäller att passa på att safta och sylta medan trädgård och natur dignar av bär och frukt. Hemkokt sylt eller saft i vackra burkar och flaskor är en perfekt gå-bort-present. Med hjälp av en bit klassisk rödrutig kökshandduk, stämplar och spraylim tillverkar man egna etiketter som sätter extra personlig prägel på syltburkarna.

Läs hela artikeln

Envägsspegel för dassdörren

05 juli, 2017

Envägsspegeln är ett slags glas där glaset blir en spegel från den sida där ljuset är som starkast. Från den mörkare sidan kan man se rakt igenom glaset, som genom ett vanligt glas. Perfekt på insidan av dassdörren på landet. På dagen när det är dunklare därinne kan ingen liten tjuvkikare se in. Men den som sitter där i godan ro kan betrakta utsikten som vanligt. På kvällen när man behöver tända lyset får man istället en spegel på insidan av dassdörren.

Läs hela artikeln