Hjärtligt välkommen till Slöjd-Detaljer

Intresset för hantverk är starkare än någonsin. Vi snickrar, stickar och pysslar som aldrig för, även bortglömt mode och retrokänsla upplever en renässans. För oss på Slöjd-Detaljer passar detta perfekt, då detta med kreativitet och den skapande handen ligger oss varmt om hjärtat. I mer än 50 år har vi försett våra kunder med hobby och hantverksmaterial. Vi vill också göra vårt yttersta för att förmedla filosofin att människan behöver kreativitet för att leva ett gott och lyckligt liv och må bra i själen.

Vår affärsidé är att sälja förbrukningsmaterial och verktyg för hobby, hantverk och undervisningsändamål. Vårt sortiment - som består av ca 8.000 produkter - skall vara så heltäckande som möjligt för skolans kreativa ämnen, hobby och proffs hantverkare samt för dig som pysslar för att det är så fantastiskt roligt. Vi strävar även efter att vara miljömedvetna både när vi väljer sortiment och utformar våra arbetsrutiner. Sedan 2009 är vi ISO 14001 certifierade.

Vi hoppas att du skall trivas med både oss och våra produkter. Saknar du något i vårt sortiment eller om du är missnöjd med vår service tala gärna om det för oss, vi strävar ständigt efter att bli bättre.
Om du upptäcker någon produkt eller funktion på webbshopen som du tycker är felaktig är vi alltid väldigt tacksamma att få ta emot denna kunskap. Ring gärna Carina tel. 0511-26763 som är webbansvarig hos Slöjd-Detaljer och ge både ros och ris.

Historik

Slöjd-Detaljer startades 1960 av Dan och Margit Medin. Den huvudsakliga inriktningen då var att förse skolor med förbrukningsmaterial för träslöjds undervisningen. Det kom vid denna tid nya direktiv från skolöverstyrelsen där man sa att slöjden skulle våra mångsidig, man skulle även använda fler olika material i undervisningen s.s. metaller, emaljering, rotting m.m. Dan som arbetade som slöjdlärare såg ett stort behov av en heltäckande leverantör som kunde förenkla slöjdlärarens inköp.
Sedan 15 år tillbaka ägs Slöjd-Detaljer av Dan och Margits döttrar Monica Medin-Sjöäng och Marianne Medin. Det är dock endast Marianne VD, som är verksam i företaget. Trots att Slöjd-Detaljer växer har man fortsatt driva verksamheten i samma anda och med samma inriktning som föräldrarna.

Slöjd-Detaljer arbetade enbart med försäljning till skolslöjden under många år och än idag är skolor en av Slöjd-Detaljers viktigaste kundgrupper. Trots att kunder, produkter, den geografiska marknaden och katalogen har utvidgats under åren har den grundläggande affärsidén bestått, det är fortfarande kreativiteten och glädjen med att skapa själv som ligger i fokus.

Den första katalogen utkom 1961 och bestod av ett häfte stencilerade blad, dagens katalog trycks årligen på fyra olika språk som distribueras över hela Norden. Vi lagerför drygt 8 000 produkter och marknadsför en mängd namntunga varumärken du hittar dom alla här.

Välkommen in och botanisera i vår välfyllda webbshop och låt dig gärna inspireras av våra idésidor. Vi hoppas vår webbshop uppfyller alla dina behov och förväntningar, om du anser att något inte fungerar på bästa sätt är du välkommen att kontakta oss, vi strävar hela tiden efter att bli bättre på att möta våra kunders krav.

Alla har en medfödd förmåga och ett grundläggande behov av att skapa, vissa behöver bara lite hjälp på vägen.

Lycka till!

Beställ katalog

Om du föredrar att bläddra i en papperskatalog framför att bläddra på webben kan du beställa vår katalog. I början av Augusti varje år trycker vi huvudkatalogen, vår & sommar broschyren utkommer i början av februari och julbroschyren i oktober. Dessa skickas ut till alla er som är kunder utan att du behöver beställa den. Om du inte vill att vi skickar tryckt material till dig, meddela kundtjänst via e-post order@slojd-detaljer.se så gör vi en markering i vårt kundregister.